Station Arnhem

Zaterdag 17 juni | station Arnhem | 13:10 | toegang gratis
Nieuw werk van Lucas Wiegerink

Het stadslied van stadscomponist Lucas Wiegerink en tekstdichter Jibbe Willems wordt door Arnhemse zangers, musici van alle speelniveaus en generaties uitgevoerd. Aankomst Arnhem CS 13.10 uur; vertrek 13.50 uur, spoor 10.

Terwijl de trein verder reist, kan het publiek in Arnhem in optocht naar het verdere programma Dag van de Componist Arnhem.


EEN OLDSCHOOL WESTERN IN OUTERSPACE. SADDLE UP AND HOLD ON TIGHT!

juni - juli 2023

YoungGangsters presenteert The Promised Land: een oldschool Western in outerspace, doorspekt met futuristische nostalgie voor alle Space Cowboys. Saddle up and hold on tight!

Nu de aarde opgebrand raakt, ligt gelukkig het universum aan onze voeten. Uit ‘one small step for man, one giant leap for mankind’ volgt de verkenning van het intergalactische grondgebied. Een nieuwe start in het beloofde land.

 

 

There is a planet B!

De Space Cowboys van YoungGangsters belanden op een onbekende planeet. Naar oud gebruik kolonialiseren ze het ‘gevonden’ terrein en starten een nieuwe nederzetting. Maar helaas zijn zij niet de eerste bewoners. Van wie is de grond onder hun voeten nou eigenlijk? En zijn de supersonische wapens van de Space Cowboys opgewassen tegen de magische krachten van het plotseling opgedoken planetaire volkje?

The Promised Land gaat over de betekenis van land. Beleef de clash tussen de kapitalistische visie dat land commerciële waarde heeft en de spirituele benadering dat mens en land onlosmakelijk verbonden zijn.


Een komedie in vier bedrijven
toneelgroep Maastricht

maart t/m juni 2023

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van een van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire, De Kersentuin van Anton Tsjechov. In een regie van Michel Sluysmans en met live-muziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu.


‘Ik zou liever Angel heten’ is een theatraal feest, waarin personages, teksten, kostuums en situaties elkaar op hoog tempo afwisselen. Who is afraid of Virginia Woolf meets Festen meets Twee Stemmen (van Jeroen Willems) Actualiteit wordt afgewisseld met menselijkheid, liefdesperikelen en nachtelijke stiltes. 

Een stel krijgt in hun vakantiehuisje onverwacht bezoek van twee andere koppels. Er ontstaat een ongemakkelijke situatie; niet iedereen kent elkaar. Ze eten, drinken, drinken, drinken en praten. Leven ze wel hun ware leven? Zijn ze geworden wie ze wilden worden? Of verschuilen ze zich achter de rol die ze nu eenmaal toegewezen hebben gekregen in het leven? Naarmate de avond vordert worden de gesprekken intenser en intiemer; zoeken ze de uitersten van elkaars kwetsbaarheid op en schuwen ze extreme meningen niet. Ook blijken verhoudingen heel anders te liggen dan op het eerste gezicht en wordt duidelijk dat iedereen uiteindelijk maar een rol speelt.

‘Ik zou liever Angel heten’ wordt gespeeld door slechts 2 acteurs: Lotte Dunselman en Wouter van Oord. Zij transformeren voortdurend van het ene personage naar het andere.


In een drang en zoektocht om gezien te worden, verliest een vrouw zichzelf. Want wat is het leven nog waard als je leven niet gezien wordt? En wat doen de dingen die je doet ertoe, als het niemand opvalt? 

‘Sehnsucht’ is een nieuwe thriller-opera over zien en gezien worden. Waarom hangen we de waarde van “ertoe doen” vast aan gezien worden? Waarom ben je pas echt gelukkig als dit op instagram wordt getoond? En waarom zoeken we deze bevestiging, erkenning en goedkeuring? Gezien worden lijkt de nieuwe norm, of dit nou op positieve of negatieve manier is. Alles beter dan niet te worden gezien.

Collectief Ludvik maakt voorstellingen op het grensvlak van muziektheater en opera, met muziek als de motor van het verhaal. Met herkenbare en persoonlijke thema’s maakt Ludvik opera’s voor de 21e eeuw.


Verwacht

Blue Hour - Liliane Brakema, Matzer theaterproducties

Astronaut - Puck van Dijk

De Avond is Ongemak - Nina Spijkers, BOS theaterproducties

Koning Krump - Het NUT

NO FUTURE - Young Gangsters