26 mei 2024

Met unieke vormen, gendering taboos, huilende wilgen, bliksem, brutalisme, een onverbeterlijke optimist, gietbeton, kangaroo pocket calculator en veel werk van toneelschrijvers uit Zuid-Afrika, Kenia, Zimbabwe, Kosovo en Oekraïne.


een brief lezen om middernacht

25 april 2024

Op donderdag 25 april was het de Dag van de Pinguïn, Wereld DNA-dag, Malariadag, International Girls in ICT Day en, niet te vergeten, de Belgische Buitenlesdag. Ook verscheen mijn Nieuwe Nieuwsbrief.

In deze rijkelijk met spam belegde nieuwsbrief in ieder geval een Keizer van Collectief Ludvik, het Ondergewone van de Poezieboys, Slibjuweeltjes van CBK Zeeland, goedbedoelde onhandigheid van Rutger Lemm, Vreugdevol Dansen van Elske van Lonk, Estée Strooker in Kweekland, Merovingers, moderne Taiwanese poëzie, een idioot, Compliments in New York, vrouwen die zij wel kust, de Nacht van de Filosofie, de weg naar Mandalay, Café de Verlossing van Silbersee, de stad van Morandi, pintips van je favoriete pinfluencer ikmaakdingen, een voorstellingsagenda en natuurlijk de vloer van de maand!


29 maart 2024

Pogingen tot Verlossing. Op Goede Vrijdag (29 maart) een nieuwe nieuwsbrief! Met harten onder de riem, poëzie van Kalasjnikov en Mussolini, een duikje in de motieven van Blue Hour, de Terugkeer van de Geopolitiek (van Johan Reyniers), Slechte Wegen, Judith Shakespeare, de Diepzee, Wenken voor een zachter leven van Paul van der Laan, de De Theatertroep en Poezieboys in theatertips, pareltjes uit Shakespeare is Dead en nog veel meer.


9 februari 2024

Met de Arnhemste, Tsundoku, een dooie Shakespeare, Schrijverspost, een Honderdste Brief, Maksym Kryvtsov, de Rubicon, Señalar al cielo, ‘verwacht’ en meer.


22 december 2023

Met Goden die enkel helpen wie zichzelf helpen, een kapotte douchebak, coniferen vol met licht, Winterbloeiers, een Lange Neus, de Werkelijke Grootte van de Wereld, politiek (bah), Kinderen van de Ondergang, Goede Voornemens (12), de Vloer van de Maand natuurlijk en meer!


2 november 2023

Met (g)een duif, killed darlings van het Blue Hour, een ponsvloer en granulaat, denken aan een mammoet, de provoceer-piemel, Max, marysocontrary, vleugels in het ruisen oefenen, Greta Lee en niet geleefde levens. En meer.


10 oktober 2023

Met een winactie, een sjaal met een verhaal, de Florida Man, NDZELBVHH, Funkle Frank en bakpapier, drie Sanders, de afwijking van de harde g, het bonte zandoogje, monologen voor audities en meer.


17 augustus 2023

Met tweemaal een pasta aglio e olio, een paar pogende gedachten over vrouwelijke en mannelijke dramaturgie, paradetips, water, de week van het vliegend hert en de vloer van de maand.


21 juli 2023

Met plasma, lijstjes, ‘verwacht’, meerdere vloeren, monologen voor audities, drie leestips (het is zomer!), pride-slippers en natuurlijk… de vrijwillige donatieknop!


23 juni 2023

Over de donatieknop, het stadslied, de procespuzzel, een regenboogtompouce, het Muiderslot, de laatste engel, spekkersen, Feminist Rage en nog veel meer.


25 mei 2023

Met vingerhoedskruid, klaprozen, gouden regen, We Make Carpets, The Polish Bride in de vertaling van David McKay, een nieuwe Muiderkring, Tijd en Pleisters, een nieuwsbrief-tip (die van Lisa Weeda), een flashback naar 2020 met In Het Moment, Slanksprietmasker en Braamtronken, 20.000 kersentuinen, Better Things, de Orde in Lokeren, de Kibbelingsound, de Vloer van de Maand, voorstellingsagenda en meer!


20 april 2023

Met de beste sloffen ooit, een roze explosie, een blonde uitgroei, de Noctis Labyrinthus, de Namaqua zandhoen, een jongen in een woonboot, een vloer van de maand, vunzige rap en een voorstellingsagenda.


10 maart 2023

Over lesgeven, premièrepins, een nieuwe lente, een dikke stok, een boekenezel, een vloer van de maand, een dooie Shakespeare, failure and succes en met een video-inleiding op het prachtige stuk De Kersentuin van toneelgroep Maastricht (nu al 15.000 kaartjes verkocht, get them while they’re still hot!).


Echt brakka slay Ronnieflex

26 januari 2023

Over publieksreacties, de woorden 'dementerenden' en 'kaolo', Bot en Bambie, Stad in Brand, er vliegt een Non Alk langs, een vloer met tanden, er zijn parels voor de varkens, vleugels van Den Herder, poëzie is een daad, bemoedigende woorden van Darwin en woordgrapgeld. En in de voorstellingsagenda vind je een tekstfragment uit de voorstelling Ik zou liever Angel heten.


21 december 2022

Over Watjes en Ander Zacht Snoepgoed, grensoverschrijdend gedrag op de Toneelacademie (en in het veld), met premièrespeldjes en een kerstbal van de maand, een poging tot Escher-gedicht, een stap in het Woke Fascisme, Wrapped, IJs, een Strapats en meer!


De Blinde Holenzalm

17 november 2022

Over De Verlosser (of de lege plek?), kosmogonie, een tweede huid, een geshopte glimlach, dat alles goed komt, dat voor iets de zon op komt, de vloer van de maand, nog veel meer en natuurlijk: de blinde holenzalm!


Twee Streepjes Mens

19 oktober 2022

Oktober is een maand van vele plagen, Lieve Wopke en Ernst, speldjes, de oneindigheid dichtbij, een planetenvloer, twitter, Charley Horse.


of de grijze wolf grijpt je

20 september 2022

Dit keer met Spekkersen, Premièrepins, De Eenzaamste Walvis ter Wereld, een Wilper Vloer van de Maand, Schuldstapels, Spaghetti, het geluid van een Zwart Gat en nog veel meer.


Grommen of Huilen

19 augustus 2022

Wespen of Muggen, Grommen of Huilen, de Vloer van de Maand, een sjaal met een verhaal. Een glasblazerswedstrijd. En meer.


Een Beknopte Geschiedenis van Vloeren

22 juli 2022

Met dit keer een beknopte geschiedenis van vloeren, een zomerleestip uit de Groene Amsterdammer, een link naar goedemorgenradio, een lijstje voorstellingen en tot slot wat inspiratie voor deze zomer - met kunst als taal, een intimiderende mannengeur en bloed geven.


22 juni 2022

Over IJzermeteorieten, Sterren en Zachte Brieven.


26 mei 2022

Over Kótò, Capten en Treurtaal.