DE BRIEF VAN JIBBE

Toneelschrijver Jibbe Willems leest iedere zondagochtend een speciaal voor Radio 4 geschreven brief voor aan iets of iemand in het nieuws.

ONTBIJTGAST

Jibbe Willems is theaterauteur, -bewerker en -vertaler voor verschillende gezelschappen. Hij vertelt wat hem opvalt in het nieuws. 

EEN GOEDEMORGEN MET...

Iedere zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur een muzikaal portret van een bekende Nederlander in Een goedemorgen met...

KUNSTSTOF

Jibbe Willems schrijft toneel, opera en muziektheater voor jong en oud. In ‘De dikke Jibbe’ is een selectie van zijn toneelteksten gebundeld. Zijn bewerking van het Duitse sprookje Hans en Grietje staat nu op de planken, in samenwerking met Silbersee en de Toneelmakerij.   

PANORAMA

Deze week nemen we een kijkje in het culturele landschap van Jibbe Willems. Hij is toneel- en podcastschrijver, theaterauteur en toneelvertaler, maar ooit is hij begonnen als Adviseur Sparen & Lenen. Aan de hand van zijn uiteenlopende kunstwerken bespreken we zijn artistieke ontwikkeling.

NACHTKASTJE (OPIUM)

In Het Nachtkastje vertellen schrijvers over hun literaire voorkeuren, inspiratie en guilty pleasures aan de hand van boeken die naast hun bed liggen.