Het Avondconcert - Het Gouden Kalf

De Graaff en librettist Jibbe Willems doorvorsen de wereld van de Bijbelse Exodus. Hun oratorium Het Gouden Kalf is geïnspireerd op de epische uittocht van een volk, op zoek naar een nieuwe toekomst. Tijdloze materie die zich krachtig weerspiegelt in onze tijd. Studium Chorale, toneelgroep Maastricht en philharmonie zuidnederland brengen dit actuele muziekdrama in wereldpremière tijdens festival Musica Sacra Maastricht.

 


De Oerol Podcast door Mara van Nes

Theatermaker Mara van Nes spreekt met toneelschrijver Jibbe Willems over de nieuwe woorden, verhalen en talen die hij ontwerpt om universele onderwerpen tot het hart van het publiek door te laten dringen.

Hier de website van Oerol.


Dag Dodo

De oude stad is vergaan en opnieuw opgebouwd. We wonen kleiner en in harmonie met de natuur. Onze relaties zijn hecht, onze ambities getemperd. Reizen gebeurt nog amper. De stad is kleiner geworden. Maar wat nou als die stad voor jou niet groot genoeg is?

Door  SunCity/ Ingesproken door Krisjan Schellingerhout.


Raas en de Basketball

Luister naar dit spannende en supergrappige avontuur van Raas, verteld door Jamai Loman, samen met een live orkest. Een muzikaal luisterverhaal voor jong én oud. Raas heeft een nieuwe bal gekregen. Hij dribbelt en bouncet, niets houdt hem tegen, zijn basketbal is zijn lust en zijn leven. Dus gaat Raas naar buiten om te showen wat ‘ie kan. Maar hij laat de bal vliegen, oh man! Daar klapt ‘ie - BAM! - in de tram. Als een speer jaagt Raas het voertuig na, vliegensvlug raast hij over de straat, hij wil niets liever dan zijn bal terug. Denk jij dat hem dat lukt? Lees hier alles over de makers van deze podcast.


Wat Je Plant Denkt

Een nieuw muzikaal verhaal in 12 uur.

Een tweedaagse samenwerking met schrijvers Sanne Vanderbrugge en Jibbe Willems voor het Oorzaken Festival 2021, waarbij we op zoek zijn gegaan naar de gedachte van een plant. Wij leverden de muziek en de tekst, het publiek leverde de input. Live vanuit Kriterion Amsterdam en via een live-audiostream lieten we ’s avonds horen wat we die dag gemaakt hadden. Een op maat gemaakt nieuw verhaal, voorgedragen door de schrijver zelf. Met nieuwe muziek, speciaal gemaakt voor dit verhaal, voor en met dit publiek.


Droomtheater Het Oor is een jeugdpodcast van Zappelin en de KRO-NCRV (vanaf 2 jaar). Een voorleesservice voor vermoeide ouders en avontuurlijk kinderen. Konijn Jibbe vertelt elke aflevering een verhaal over ‘Het Begin’. Hoe begon jij? Hoe begon muziek? Hoe begon de wind? Jibbe heeft alle antwoorden. Of zoals hij het zelf zegt: het zijn verhalen van beginnen omdat als we iets niet zeker weten we net zo goed iets kunnen verzinnen Schrijver en verteller: Jibbe Willems Muziek: Michaël van Putten Illustratie: Flos Vingerhoets Audionabewerking: Coen Snijder Concept en montage: Josephine Hoogland & Evelien Veldboom


 

Plotscast is een podcast van bekende en aanstormende woordkunstenaars, muzikanten, filosofen, dichters, dromers en ook-niet-weters. Zo plots als we in één klap ál onze podia kwijt waren en er een streep werd gezet door onze complete festivalzomer, zo spontaan hebben we een nieuw podium gecreëerd: Plotscast. We zijn live en in je oren om de wereld glans te geven.