De Gelderlander 17 januari 2024

 

Interview in De Gelderlander door Remco Kok


OPIUM 20 december 2022

Annemieke Bosman in gesprek met Jibbe Willems.

Godfried Bomans’ beroemde boek Erik of het klein insectenboek wordt deze kerstvakantie naar het theater gebracht door HNTjong samen met Stadsschouwburg Utrecht. Regisseur Nöel Fischer en tektschrijver Jibbe Willems maken een eigentijdse versie van het bekende verhaal, waar o.a. aandacht is voor klimaatverandering, bijensterfte en zwerfafval.


DE TAALSTAAT 17 december 2022

In De Taalschatten: Tekstschrijver Jibbe Willems over zijn toneelbewerking van Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans.


VOLKSKRANT 16 december 2022

In de familievoorstelling Erik of het klein insectenboek is Erik nog altijd even nieuwsgierig naar het insectenrijk, waar nu ook activistische lieveheersbeestjes en gevluchte kevers rondlopen. Willems vertelt hoe hij de klassieker op eigentijdse manier bewerkte.


 

ma 18 oktober 2021

KUNSTSTOF - Radio 1

Jibbe Willems schrijft toneel, opera en muziektheater voor jong en oud. In ‘De dikke Jibbe’ is een selectie van zijn toneelteksten gebundeld. Zijn bewerking van het Duitse sprookje Hans en Grietje staat nu op de planken, in samenwerking met Silbersee en de Toneelmakerij.   


Presentatie: Elisabeth van Nimwegen


OPIUM - Radio 4

Annemieke Bosman in gesprek met Jibbe Willems nav 'Edward II – The Gay King' door Toneelgroep Oostpool.

 

Opium is hét kunst- en cultuurprogramma van AVROTROS, met interviews, cultuurtips, reportages, jong talent dat aan iets groots begint en aandacht voor bijna vergeten culturele schatten die niet uit het collectieve geheugen mogen verdwijnen. En natuurlijk muziek om je te verwonderen...

 

 


De Oerol Podcast door Mara van Nes

Theatermaker Mara van Nes spreekt met toneelschrijver Jibbe Willems over de nieuwe woorden, verhalen en talen die hij ontwerpt om universele onderwerpen tot het hart van het publiek door te laten dringen.

Hier de website van Oerol.


Volkskrant (2016) - Snel, veel, goed.

ZOUT Magazine (2015) - Jibbe Willems plooit de waarheid...